- 160 gramm teljes kiőrlésű liszt
- 75 gramm szezámmag
- fél teáskanál só
- 5 evőkanál olívaolaj vagy kókuszolaj vagy vaj
- 4-5 evőkanál víz
A lisztet, szezámmagot és sót nagy tálba szórom, elkeverem, majd hozzáadom a zsiradékot. Elmorzsolom a száraz anyagokkal, majd hozzáadom a vizet is - előbb csak 3 kanállal, majd fokozatosan adok hozzá még éppen annyit, amennyi ahhoz szükséges, hogy a tészta összeálljon.
Egy pontosan kimért uzsonna: 10 gramm lassan és 10 gramm gyorsan felszívódó szénhidrátból
Forrás: Ács Bori
Gombócot gyúrok belőle, a sütőt előmelegítem 175 fokosra, majd a tésztát lisztezett deszkán vékonyra, kb. 3 milliméteresre nyújtom, és tetszőleges formákat szaggatok belőle, vagy egyszerűen négyzet alakú darabokra vágom. A tetejét megszórom egy kevés szezámmaggal, és sütőpapíros tepsire rakosgatva körülbelül 15 perc alatt megsütöm a kekszeket.
Körülbelül 40 darab keksz lesz belőle, amelyek így darabonként körülbelül 3 gramm szénhidrátot tartalmaznak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése